”Tražićemo ponovo Jovanovićev dosije”

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2004.

23:17

Default images
Pravni zastupnici ostaju pri stavu da je SDB pratila i prisluškivala Jovanovića i da o tome postoji dosije u toj Službi.

Pravni zastupnik porodice ubijenog urednika lista "Dan" Lidija Božović rekla je u utorak uveče da je šokirana saopštenjem vrhovnog državnog tužioca i da će predložiti kolegama da se protiv nadležnih podnesu krivične prijave za opstrukciju istrage.

Božović je rekla da će advokatski tim porodice ubijenog Duška Jovanovića ponovo tražiti od istražnog sudije Radomira Ivanovića i zamenika višeg tužioca Ljiljane Klikovac da od SDB-a traže Jovanovićev dosije. Ona je ponovila da postoji osnovana sumnja da je Jovanović praćen i prisluškivan, što je, kako je navela, potvrdila i beogradska agencija CIA koja je otkrila "bubice" u njegovom stanu.

Lidija Božović je isključila mogućnost da su prisluškivače postavili "neki kriminalci". "'Dan' je najmanje pisao o kriminalcima kojima se pokušava imputirati ubistvo", navela je ona.

Državni tužilac Crne Gore Vesna Medenica saopštila je večeras da u SDB ne postoji dosije Duška Jovanovića, da on nije praćen, kao i da je prerano govoriti o rezultatima istrage o ubistvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: