Buš: Bezbednosni uslovi, pa izručenje

Izvor: Beta

Utorak, 15.06.2004.

20:05

Default images
Buš kaže da će SAD predati  Sadama Huseina prelaznoj iračkoj vladi kada to bezbednosni uslovi budu to dozvoljavali.

"Mi radimo sa iračkom vladom na rešavanju nekoliko pitanja, uključujući pitanje odgovarajućeg trenutka za izručenje iračkog predsednika", rekao je američki predsednik u utorak, nakon sastanaka sa avganistanskim predsednikom Karzaijem.

Predsednik iračkog Specijalnog suda, pred kojim će se suditi zvaničnicima bivšeg režima, Salam Čalabi, izjavio je u utorak da će Irak uskoro, otvaranjem pritvorne jedinice, biti spreman da dočeka Huseina i njegove nekadašnje saborce. Čalabi je najavio da će Specijalni sud uskoro izdati naloge za hapšenje i da je to uslov da američke snage izruče Huseina iračkim prelaznim vlastima.

Svrgnuti irački predsednik se, nakon hapšenja decembra prošle godine, nalazi u američkom pritvoru na nepoznatoj lokaciji, a njegov status je predmet diskusija kako se približava 30. juni, datum za prenos vlasti na prelazne iračke institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: