Ostavka Lukića zbog pritisaka Ilića

Izvor: Beta

Utorak, 15.06.2004.

15:21

Default images

Aleksandar Lukić izjavio je da je podneo neopozivu ostavku zbog "direktnih pritisaka" ministra Velimira Ilića.

Predsednik Komisije za zaštitu prava ponuđača na tenderima za javne nabavke, A. Lukić, rekao je da je ministar Ilić tražio da Komisija u slučaju spornog tendera na Aerodromu Beograd odbije novi zahtev austrijske firme Starbag i u poslu ostavi konzorcijum okupljen oko italijanske firme Montanja, koji je "protivno zakonu uveden u taj posao".

"Na to apsolutno nisam želeo da pristanem i to sam rekao ministru, koji je na to odgovorio da će ukinuti sistem javni nabavki jer mu smeta pri obavljanju njegovih, verovatno, kapitalnih poslova", rekao je Lukić i dodao da Komisija ne funcioniše od 3. juna kad je održan taj sastankan sa predstavnicima Ministarstva za kapitalne investicije i Aerodroma. Lukić je rekao da je Ilić tada objasnio da mu Komisija smeta i da ga praktično opstruira u radu, jer ne može od nje ništa da uradi i da će tu "postaviti, verovatno, svoje ljude".

Lukić je rekao da je na tom sastanku pokušao da iznese predlog rešenja za sporni tender za rekonstrukciju međunarodnog terminala na beogradskom aerodromu, ali da ga je Ilić "brutalno prekinuo i počeo neku priču koja je bila filovana psovkama, raznoraznim gestikulacijam i skarednim imenima".

Lukić je rekao da je na tom sastanku bio iznenađen da da "ni u Ministarstvu, ni na Aerodromu niko ne zna koliko je para potrošeno i koliko je do sada radova izvršeno". "Jedni su govorili da je potrošeno tri miliona, drugi su rekli 75 odsto sredstava, a pomoćni ministra je čak rekao da su radovi pri kraju", naveo je on. Lukić je rekao da je odmah nakon tog sastanka obavestio srpskog premijera, ministra finansija i još nekoliko visokih državnih zvaničnika, ali da do danas nije dobio nikakav odgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: