Pušten vlasnik MK Komerca

Izvor: B92, Beta

Utorak, 15.06.2004.

13:49

Default images

Miodrag Kostić pušten je u utorak oko 19.30 nakon što se pojavio pred istražnim sudijom Okružnog suda u Novom Sadu.

Istražni sudija Predrag Ćetković obavestio je vlasnik preduzeća MK Komerc da "nema ništa s njim" i da "građanin može da ide".

Kostić se u Sudu pojavio u društvu privatnih lica bez pratnje policije. Advokat Miodraga Kostića Vladimir Horovic u izjavi za B 92 navodi da je odluka istražnog sudije potvrdila da je privođenje i dovođenje Miodraga Kostića do Novog Sada bila nezakonita radnja. “Na taj način je i Sud faktički potvrdio da naredba za prinudno dovođenje građanina u Ministarstvo unutrašnjih poslova i, konačno, sam čin dovođenja građanina Kostića do Novog Sada i pred sudiju nije bio na Zakonu osnovan i da nije bilo nikakvih zakonskih razloga da se Kostić Miodrag pojavljuje i dovodi u Sud”, rekao je Horovic.

Istražni sudija Predrag Ćetković rekao je ranije u utorak agenciji Beta da nije tražio da Kostić bude priveden, pošto je saslušanje vezano za krivičnu prijavu koju je MUP Srbije podneo protiv Kostića, a koja se odnosi za navodne mahinacije sa uvozom opreme za šećeranu, zakazano tek za 1. juli. "Tužilac, advokati i ja dogovorili smo se da je termin saslušanja 1. juli. Ja nisam tražio od policije da hapsi gospodina Kostića, niti da mi ga danas privode. Naredio bih da se privede tek ukoliko 1. jula, na zakazan termin, ne bi došao na saslušanje", objasnio je Ćetković.

Vlasnik MK Komerca, Miodrag Kostić, uhapšen je u utorak ujutru pri prelasku granice iz Hrvatske u Crnu Goru. Kostić je, po nalogu MUP-a Srbije priveden i zadržan u pritvoru u Herceg Novom. Crnogorska policija postupila je po naredbi MUP-a Srbije od 21. maja kojom je raspisana potera za Kostićem usled njegovog neodazivanja na informativni razgovor, a zbog poslovanja MK Komerca i Naftne industrije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: