Izabran osmi sudija Suda SCG

Izvor: Beta

Utorak, 15.06.2004.

10:09

Default images
Skupština SCG izabrala je u utorak osmog sudiju Suda državne zajednice, Ratka Vukotića, kandidata iz Crne Gore.

Vukotić je izabran uprkos tome što su protiv njegovog izbora glasali poslanici crnogorskih opozicionih stranaka. Oni su Vukotiću zamerili bliskost sa crnogorskim vlastima, rad na razbijanju državne zajednice, izneveravanje osnovnih principa koje treba da poštuje sudija.

Ratko Vukotić, koji je bio predsednik Vrhovnog suda Crne Gore, predložen je za sudiju Suda SCG i 5. maja, kada je izabrano sedam od osam potrebnih sudija, čime je završeno konstituisanje organa državne zajednice. On tada nije izabran pošto nije dobio potrebnu većinu glasova poslanika iz Crne Gore, budući da nije bio postignut dogovor između vladajućih Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije Crne Gore.

Skupština SCG usvojila je u utorak nekoliko zakona i ratifikovala je, između ostalih, sporazum o vojnotehničkoj saradnji SCG i Ukrajine, sporazum o saradnji u oblasti odbrane sa Italijom, koji predviđa saradnju u bezbednosti i politici odbrane, vojnoj industriji i snabdevanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: