13 Srba i 11 drugih nealbanaca u KZK

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2004.

00:05

Default images

Kosovskom zaštitnom korpusu u ponedeljak se pridružilo 24 pripadnika manjinskih zajednica na Kosovu, među kojima je i 13 Srba.

Uključivanjem manjina, ta institucija postepeno dostiže standard koji je postavila međunarodna zajednica, izjavio je agenciji Kosovalajv portparol glavnog štaba KZK Enver Dugoli.

UNMIK je odredio osam standarda demokratskog društva bez čijeg ispunjenja ne mogu početi razgovori o konačnom statusu Kosova, a jedan od njih je Kosovski zaštitni korpus.

Zakletvu KZK su položili i trojica Aškalija, trojica Bošnjaka, trojica Hrvata jedan Turčin i jedan Egipćanin. Novi pripadnici korpusa iz manjinskih kosovskih zajednica služiće u svim zonama KZK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: