Pastor: Dug u sferi iracionalnosti

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.06.2004.

22:24

Default images

Pastor kaže da nije jasno na osnovu čega je Dinkić utvrdio da Vlada Srbije pokrajinskom budžetu duguje samo 40 miliona dinara od zarade od privatizacije.

"Nakon poslednje izjave ministra finansija Srbije Mlađana Dinkića da Beograd Novom Sadu ne duguje 338 miliona dinara, već samo 40 miliona dinara, taj dug je ušao u sferu iracionalnosti", rekao je potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine.

On je naveo da ne zna na osnovu koje računice je Dinkić utvrdio da je srpska kasa vojvođanskoj dužna skoro 10 puta manje novca od ranije utvrđene sume. Pastor je podsetio da je na sastanku, koji su predvodili premijer Srbije Vojislav Koštunica i predsednik pokrajinske Vlade Đorđe Đukić, utvrđeno da od privatizacije preduzeća u Vojvodini u poslednje dve godine Srbija treba da uplati pokrajinskom budžetu još 338 miliona dinara.

Potpredsednik Izvrsnog veća Vojvodine je rekao da od tada nije razgovarao ni sa kim iz srpskog ministarstva finansija, uprkos bezbrojnim pokušajima u poslednjih 10 dana.
On je novinarima pokazao i dopis koji je pomoćnik ministra finansija Srbije Vesna Arsić poslala Dinkiću sa iznosom duga od 338 miliona dinara, na kojem se navode i imena privatizovanih preduzeća iz Vojvodine.

Prema Zakonu o privatizaciji, Vojvodini pripada 50 odsto ostvarenih prihoda od prodaje preduzeća sa te teritorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: