Pet radnika povređeno u eksploziji

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.06.2004.

21:07

Default images
Pet radnika je lakše povređeno u eksploziji u pogonu livnica preduzeća "Impol-Seval".

Eksploziju je u ponedeljak popodne izazvao liv koji je prodro u vodu. Kako za B92 javlja dopisnik iz Užica Novka Ilić, povređeni su odmah prebačeni u užičku bolnicu, gde su medicinski zbrinuti i sada se nalaze van životne opasnosti.

Do eksplozije je došlo u momentu izlivanja usijanog aluminijumskog liva, temperature 678 stepeni, u prostor za hlađenje vodom. Zapravo, eksplozija je izazvana kontaktom tečnog liva i vode iz do sada neutvrđenih razloga.

Nakon ukazane pomoći iz bonice je pušten Boško Ostojić, jedan od petorice povređenih radnika, dok su na Odeljenju hirurgije zadržani Vladan Rajevac, Pavle Drobnjaković, Jovica Đoković i Željko Ljubisavljević, koji su dobili opekotine četvrtog stepena i to uglavnom po ramenima i nogama.

Kako stoji u saopštenju Službe za informisanje, u sevojničku valjaonicu aluminijuma, odmah posle ekplozije, došli su republički inspektori zaštite na radu i protivpožarne zaštite i napravili zapisnik, a u “Impol-Sevalu” je formirana radna grupa koja će ispitati uzroke ekplozije. U samoj fabrici nisu hteli da komentarišu događaj, jer je generalni direktor Ninko Tešić trenutno u Sloveniji, u centrali fabrike. Kako se saznaje, one će se u sredu obratiti novinarima.

Upravnik pogona livnica "Impol-Sevala" Duško Medenica rekao je agenciji Beta da su svi zadati tehnički parametri na početku rada druge smene bili ispravni. On je dodao da će istraga, u koju su uključeni inspektori zaštite na radu, policija i protivpožarna zaštita i interni organi kontrole preduzeća, utvrditi uzrok incidenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: