“Čvrsti dokazi - krivični postupak”

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.06.2004.

20:18

Default images

Dinkić kaže da će nadležni organi razmotriti dokumenta o navodnom iznošenju novca iz zemlje za vreme Miloševićeve vlasti.

"Ako su ovo dokazi, ako ih je Batić dobio iz Haškog tribunala, svakako da će ih nadležni organi pogledati. Ako se bude tražila asistencija Ministarstva finansija, mi ćemo naše eksperte uključiti", rekao je u ponedeljak ministar finansija Srbije.

On je, međutim, Batića upitao zašto te dokaze nije dostavio ranije i da li to što ih je dostavio danas znači njegovu nameru da pomogne zemlji ili je reč o ličnom marketingu.

Navodeći da je reč o teško rešivom problemu i da "nije imao saznanje o količini i načinu iznošenja novca iz zemlje", Dinkić je dodao da je u tom slučaju problem što novac "veoma brzo menja vlasnike računa i što se nikada još u istoriji nije dogodilo da nešto što je izneto 10-15 godina ranije na kraju bude vraćeno".

"Skeptik sam prema svemu tome. No, ako su to čvrsti dokazi, mogu se povesti neki krivični postupci", rekao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: