DSHV: Bilo je zločina

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.06.2004.

20:06

Default images

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini smatra da bi zločine protiv čovečnosti trebalo procesuirati i pred domaćim sudovima.

DSHV reagovao je u ponedeljak na odluku sudskog veća Haškog tribunala da uvaži prigovor Vojislava Šešelja da taj sud nije nadležan za ratne zločine u Vojvodini, jer "u toj pokrajini početkom devedesetih nije bilo oružanog sukoba".

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini smatra da bi poverenje bilo dublje ako bi se zločini protiv čovečnosti procesuirali i pred domaćim sudovima.“Tada bi  i međunarodna zajednica mogla imati veće povjerenje u Srbiju. Naravno, da ti zločini nisu postojali, Šešelj ne bi tražio izuzeće nadležnosti Haškog suda', kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: