Busek: Kantonizacija nije rešenje

Izvor: SRNA

Subota, 20.03.2004.

01:17

Default images

Specijalni koordinator Pakta stabilnosti za jugoistočnu Evropu Erhard Busek izjavio je da ne veruje da je kantonizacija realno rešenje za Kosovo i Metohiju, piše u izdanju od subote pariski dnevnik "Mond". Kako prenosi dopisnik SRNE iz Strazbura, on je ocenio da je jedini izlaz da se postave uslovi za nezavisnost Kosova i Metohije. Busek je ocenio da ne veruje u širenje sukoba na kompletno Kosovo, a još manje u mogućnost da se nasilje, po principu domina, priširi na druge zemlje u regionu. On smatra da su Albanci u velikoj meri odgovorni za sadašnje sukobe na Kosovu, dodajući da je jačanje prisustva NATO-a uslov kako bi se ponovo pokrenuo politički proces.

Busek je rekao da su od bombardovanja 1999. godine rezultati bili "vrlo ograničeni", kada je riječ o zajedničkom životu Albanaca i Srba na Kosovu, dodajući da je tzv. "normalizacija bila vrlo vještačka, jer problem povratka Srba nikada nije bio rešen".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: