Kosovski zvaničnici: SB imao izbalansiran pristup stanju

Izvor: Beta

Subota, 20.03.2004.

01:14

Default images

Predstavnici kosovskih institucija ocenili su danas da su rasprava i zaključci sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu u celini bili korektni i izbalansirani. Predsednik Skupštine Kosova Nedžat Daci rekao je da su govornici imali izbalansiran pristup prema situaciji i da je većina u Savetu pokazala želju da se pomogne Kosovu i demokratskim procesima. "Glavni cilj je da se nastave demokratski procesi na Kosovu, saradnja kosovskih institucija sa međunarodnom zajednicom i mi smo spremni da taj proces dovedemo do kraja", rekao je on. Daci je rekao da se nakon poslednjih događaja na Kosovu mora promeniti mnnogo toga u međunarodnoj administraciji i institucijama Kosova. On nije precizirao kakve promene očekuje.

Portparol kosovskog premijera Mimoza Kusari izjavila je da vlada danas nije zvanično raspravljala o stavovima Saveta bezbednosti, mada je premijer Bajram Redžepi razgovarao o tome sa pojedinim ministrima. Kusari je kazala da je prva ocena na izlaganja u Savetu bila da je stanje objektivno predstavljeno, izuzev u istupima predstavnika Srbije i Crne Gore i Rusije. U osvrtu na zahtev da kosovski zvaničnici izađu i utiču na smirivanje nasilja, ona je kazala da oni to čine već nekoliko dana. Kusari je naglasila da je sada na međunarodnim vojnim i civilnim predstavnicima da obezbede deblokadu puteva.

Portparol predsednika Kosova Muhamed Hamit izjavio je da su poruke Saveta bezbednosti UN, predstavnika EU i SAD da odmah bude prekinuto nasilje, da se uspostavi red i zakon na Kosovu, kao i da su kosovski zvaničnici i predstavnici međunarodnih misija upoznati sa tim zahtevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: