Prica zahvalila Šideru zbog zahteva za prekid nasilja

Izvor: Beta

Subota, 20.03.2004.

01:00

Default images
Ambasadorka SCG pri Savetu Evrope Slađana Prica zahvalila se u petak predsedniku Parlamentarne skupštine SE Peteru Šideru, zato što je u otvorenom pismu od premijera Kosova Bajrama Redžepija zatražio da zaustavi nasilje nad kosovskim Srbima. "U tom pismu on otvoreno, i ja mu se na tome zahvaljujem, zahteva da se prestane sa ubijanjem Srba, sa prebacivanjem krivice na druge, i sa uništavanjem pravoslavnih crkava kao simbola srpskog prisustva na Kosovu", rekla je Prica u telefonskoj izjavi agenciji Beta iz Strazbura. Prica je kazala da Šider, koji je, prema njenim rečima, veoma oštro osuđivao i svako nasilje "ranijih režima" prema Albancima, "sada sa punim pravom opominje i punim imenom proziva i pravim imenom naziva ono što čine albanski ekstremisti". "Zahvaljujem se Šideru jer je jedan od retkih koji je smogao snage da nazove pravim imenom ono što se dešava Srbima koji pokušavaju da opstanu i da žive na Kosovu", rekla je Prica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: