Rugova, Daci i Redžepi smatraju da se situacija smiruje

Izvor: B92

Subota, 20.03.2004.

00:57

Default images

Tri vodeća zvaničnika Kosova - predsednik Ibrahim Rugva, premijer Bajram Redžepi i predsednik parlamenta Nedžat Daci - ocenili su u petak uveče da situacija na Kosovu beleži trendove poboljšanja, ali i da zahteva od svih da ulože napor u cilju potpune normalizacije. Rugova, Daci i Redžepi održali su večeras u Prištini sastanak na kome su razmatrali situaciju na Kosovu. Nakon susreta, Rugova je pročitao zajedničko saopštenje: "Napadi na međunarodno civilno i vojno prisustvo su potpuno neprihvatljivi i u suprotnosti sa životnim interesima Kosova. Ovom prilikom još jednom ističemo da je razaranje verskih i kulturnih objekata, javnih objekata i kuća neprihvatljivo za narod Kosova i kao takvo ga najoštrije osuđujemo", piše u saopštenju.

U saopštenju se izražava priznanje svim institucijama zaduženim za očuvanje reda - Kforu, UNMIK-u, Kosovskoj policijskoj službi i Kosovskom zaštitnom korpusu, koji su, kako se navodi, činili sve radi smirivanja situacije. U saopštenju, priznanje se odaje i političkim grupama, udruženjima i svim pojedincima koji su doprineli smirivanju stanja na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: