Nastavljeno suđenje Marku Miloševiću

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2004.

21:21

Default images
Preko četiri godine pošto se događaj zbio, pred Opštinskim sudom u Požarevcu u ponedeljak je ponovo počeo glavni pretres u suđenju Marku Miloševiću, sinu Slobodana Miloševića i njegovim bliskim saradnicima i prijateljima, po navodima optužnice koja ih tereti za krivično delo iznude. Marka Miloševića i njegove prijatelje: Milana Bajića, Aleksandra i Vladislava Ašanina, Milana Lazića, Bojana Tadića i Zorana Ivanovića tužilaštvo tereti što su 7. marta 2000. godine na silu odveli Zorana Milovanovića, aktivistu “Otpora” iz Požarevca, u diskoteku “Madona”, gde ih je čekao Marko Milošević, i tamo ga zajedno sa primoravali da im prizna ko stoji iza organizacije “Otpor” i ko je finansira. Danas su prilikom svedočenja optuženi rekli da ostaju pri ranije datim iskazima, a svedočili su i Zoran Milovanović i njegovi roditelji. Bitan detalj je da je danas treći put odbijen zahtev advokata odbrane Marka Miloševića, Dragoslava Ognjanovića da protiv Milosevića bude ukinut pritvor i poternica, ali i to da se oštećeni Milovanović ne seća da mu je Marko Milošević pretio da ce ga iseći motornom testerom i baciti u Moravu, već se samo seća da je testeru video u prostoriji u kojoj su mu udarcima iznuđivali priznanje. Suđenje se obavlja uz dosta pauza, a posle današnjih svedočenja trebalo bi da bude nastavljeno u sredu.

Svoje svedočenje kao oštećeni danas je nastavio Zoran Milovanović koji je odbio suočenje sa optuženima, kako je kasnije novinarima rekao, zbog straha koji jos uvek oseća zbog vremena kad su oni bili strah i trepet u gradu. Advokat odbrane Miloševića, Dragoslav Ognjanović još jednom je, po četvrti put, zatražio ukidanje poternice i pritvora za Marka Miloševića sto je takođe odbijeno. Ovom predlogu usprotivio se i tužilac Miroslav Vojinović. U toku Milovanovićevog svedočenja traženo je i veštačenje psihologa o tome da li je on u stanju da svedoči, od čega se takođe odustalo. Advokat optuženog Milana Bajića predložio je troje novih svedoka, njegovu tadašnju devojku Maricu Jović, Dragoslava i Slavoljuba Jovića koji bi navodno mogli da potvrde da je on pomenute večeri kad Milovanović tvrdi da je učestvovao u zjadeničkom maltretiranju oštećenog, bio u Rabrovu, a tužilac Vojinović i ovom predlogu se usprotivio. Tužilac, pretpostavlja se, ima dokaze da je pomenuta devojka u to vreme bila na radnom mestu. Zanimljivo je to da je Milovanović danas u toku svedocenja sudiji Marini Maričić rekao da ga ne tera da dalje svedoči jer ce ga u suprotnom nositi na duši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: