Ističe rok za prijavu poreza na prihod

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2004.

17:00

Default images

U ponedeljak ističe rok da građani Srbije koji su prošle godine ostvarili prihod veći od 867.000 dinara, prijave porez na prihod. Osim plata, porez na prihod, obuhvata i autorske honorare, najamnine, naknade za članstva u upravnim odborima i dodatke i naknade. Kada se obračunaju odbici prihod se oporezuje jedinstvenom stopom od 10 odsto. Do sada se prijavilo 2.377 građana, ali taj broj nije konačan jer rok ističe u ponoć, rečeno je Radiju B92 u Poreskoj upravi.

Ukoliko poreski obveznici ne ispune dužnost, kazne su od 500 do 10.000 dinara, kaže pomoćnik direktora Poreske uprave Đerđ Pap: “Građani koji nisu prijavili svoj ukupan godišnji prihod, biće pozvani da to učine, budući da Poreska uprava ima podatke za svakog građanina, za njegove prihode iz radnog odnosa i van radnog odnosa. Oni koji ne budu podneli prijavu – čine prekršaj. Znači, protiv njih će biti podneta prekršajna prijava i biće kažnjeni novčanom kaznom između 500 i 10.000 dinara. Oni, naravno, se time neće osloboditi podnošenja poreske prijave. Ako ne podnesu prijavu, na poseban poziv, onda će biti preduzete oštrije mere”, kazao je Pap.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: