Tramp Mlađi objavio svoje dopisivanje sa Vikiliksom

Najstariji sin predsednika SAD Donald Tramp Mlađi objavio je seriju privatnih poruka na Tviteru koju je razmenio sa organizacijom Vikiliks.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.11.2017.

21:44

Tramp Mlađi objavio svoje dopisivanje sa Vikiliksom
Foto: GettyImages

On je poruke razmenio za vreme i po završetku predsedničkih izbora 2016, a podelio je i molbe te medijske organizacije da deli njihove objave.

Ovo objavljivanje usledilo je nekoliko sati nakon što je o tim porukama prvo u ponedeljak izvestio "Di Atlantik" (The Atlantic), a neke od njih razmenjenje su u vreme kada je sajt objavio ukradene imejlove predsednika kampanje demokratske kandidatkinje Hilari Klinton, prenosi AP.

U tim mejlovima Vikiliks zahvaljuje na pozitivnim komentarima tadašnjeg predsedničkog kandidata Donalda Trampa i na tome što ih on spominje, a od njegovog sina traži da im dostavi poreske prijave njegovog oca.

Ova otkrića, ocenjuje agencija, sigurno će pojačati pozive Kongresa Trampu Mlađem da svedoči javno u okviru nekoliko istraga komiteta o mešanju Rusije u izbore 2016.

Kako navodi agencija, oni unose jedan novi element u istragu u koja već mesecima pokušava da otkrije da li je bilo saradnje između ruske vlade i predvodnika Trampove kampanje.

U prepisci se može videti da je Tramp mlađi odgovorio Vikiliksu tri puta, od kojih se u jednom složio da se "raspita naokolo" o političkim akcijama komiteta o kojem je Vikiliks pisao.

Dopisivanja su počela u septembru 2016, a odvijala su se do jula.

Tramp mlađi je, kako agencija navodi, umanjio značaj tog dopisivanja nakon što ga je objavio.

"Ovde se nalazi ceo niz poruka sa (@)wikileaks (Vikiliksom) (sa moja tri neverovatna odgovora) od kojih je jedan kongresni komitet odabrao da objavi. Kako ironično", objavio je on na Tviteru.

Advokat Trampa mlađeg Alan Futerfas dostavio je dopisivanje kongresnim komitetima (tri komiteta) koji su se bavili istragom o ruskom mešanju i njegooj vezi sa Trampovom kampanjom.

On je u saopštenju rekao da je na hiljade dokumenata dostavljeno komitetima.

"Ostavljajući po strani pitanja zbog čega i ko je takva dokumenta koja su dostavljena Kongresu pod obećanjem poverljivosti, selektivno objavljivao, mi možemo da kažemo sa sigurnošću da ne brinemo zbog tih dokumenta i da je na sva pitanja u vezi sa njima lako dat odgovor na odgovarajućem mestu", rekao je Futerfas.

On nije otkrio na koje mesto misli, ali je poznato da je Tramp Mlađi svedočio pred sudskim komitetom Senata u septembru iza zatvorenih vrata, a osoba upoznata sa ovom temom je navela da je upravo bilo reči o privatnim porukama na Tviteru, navodi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: