Insajder: Suspendovano 47 radnika Pošte

Predsednik Sindikata zaposlenih u JP Pošte Srbije u Novom Sadu Ljubiša Simić izjavio je za Insajder da je 47 radnika u Pošti suspendovano.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.11.2017.

20:17

Insajder: Suspendovano 47 radnika Pošte
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Kako je naveo, oni su suspendovani zbog toga što su prilikom protesta blokirali distributivne poštanske centre u Novom Sadu i Beogradu.

“Suspendovano je sedam radnika u Novom Sadu, među kojima sam i ja, a 40 u Beogradu. Dobili smo informacije da će sutra biti još toliko”, kaže Simić za Insajder.

Ova informacija je Insajderu potvrđena i u Samostalnom sindikatu poštanskih radnika Srbije.

V.d. direktorka Pošte Mira Petrović u izjavi za Insajder nije želela da potvrdi da li su radnici suspendovani, ali je rekla da će "u svakom slučaju svi koji su nezakonito blokirali rad Pošte biti sankcionisani”.

Zaposleni u Pošti protestuju već više od dve nedelje ispred distributivnih poštanskih centara tražeći poboljšanje materijalnog položaja, odnosno povećanje zarada i isplate zarade iz dobiti.

Takođe traže zabranu zapošljavanja novozaposlenih na sistematizovana radna mesta sa rešenjima o privremeno-povremenim poslovima.

Zaposleni traže i razrešenje v.d direktorke Pošte Srbije Mire Petrović i što hitniji izbor direktora na osnovu već sprovedenog konkursa, zatim razrešenje predsednika i članova Nadzornog odbora i utvrđivanje odgovornost predstavnika poslovodstva zbog pritisaka i pretnji zaposlenima i sindikalnim aktivistima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: