AP: Suđenje za zločin u Srebrenici – test za Srbiju

Agencija AP prenela je vest da je ispočetka krenulo suđenje osmorici Srba, optuženima za ratni zločin u selu Kravice kod Srebrenice.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.11.2017.

19:57

AP: Suđenje za zločin u Srebrenici – test za Srbiju
Foto: Thinkstock

AP konstatuje da se suđenje smatra testom napora Srbije da kazni ratne zločince.

Agencija navodi da to predstavlja i važan korak Srbije, koja teži članstvu u EU, u pomirenju na Balkanu, više od dve decenije posle rata u Bosni.

Suđenje je danas formalno krenulo ispočetka u Odeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, optuženima za ratni zločin u selu Kravice kod Srebrenice, nakon što je suđenje bilo u prekidu više meseci zbog formalnih nedostataka u optužnici, odnosno jer nije bila podneta od ovlašćenog tužioca za ratne zločine.

Optužnica u ovom slučaju tereti osmoricu pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske kojima se na teret stavlja krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, zbog sumnje da su u hangaru "Kravice" kod Srebrenice 14. jula 1995. godine ubili 1.313 muslimana.

Oni su na početku suđenja negirali navode optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: