Mladićev sin: Haški tribunal opstruira lečenje mog oca

Odluka Haškog tribunala da odbaci zahtev za odlaganje presude Ratku Mladiću je opstrukcija njegovog prava na lečenje, izjavio je njegov sin Darko Mladić.

Izvor: B92

Subota, 11.11.2017.

19:25

Mladićev sin: Haški tribunal opstruira lečenje mog oca

Kako kaže, odbrana očekuje nove poteze Haga u tom pravcu.

“Hag je doneo ‘čudnu odluku’ u kojoj se istovremeno proglašava da nije nadležan, ali i da odbija zahtev odbrane, iako je ovaj prvostepeni predmet još uvek u nadležnosti Tribunala, a ne Mehanizma (njegovog naslednika)”, rekao je Darko Mladić, prenosi televizija Republike Srpske.

Sudsko veće Haškog tribunala odbacilo je zahteve odbrane Ratka Mladića u vezi sa njegovom procesnom sposobnošću i pokretanjem postupka protiv glavnog haškog lekara Pola Falkea, kao i odlaganja presude.

Mladićevi advokati zatražili su prošle nedelje da izricanje presude, zakazano za 22. novembar, bude odloženo dok srpski lekari ne utvrde da li je Mladić mentalno i fizički sposoban da učestvuje u procesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: