"Desetostruko uvećana poreska rešenja u Knjaževcu"

Nova stranka navodi da su u Knjaževcu domaćinstva registrovana za bavljenje seoskim turizmom dobila poreska rešenja na iznose desetostruko veće u odnosu na 2016

Izvor: Beta

Petak, 10.11.2017.

23:45

Nova stranka je zatražila hitno obustavljanje rešenja donetih za 2017. godinu.

Opštinski odbor Nove stranke Knjaževac zahteva i da se porez na imovinu računa po pravilima iz prethodne godine.

"Od knjaževačkih vlastodržaca zahtevamo da hitno obustave rešenja doneta za 2017, jer će se samo tako sprečiti bankrot naših sugrađana i razaranje naših sela", navodi se u saopštenju.

Ta stranka je navela da "knjaževački vlastodršci dosledno sprovode uništavajuću politiku prema srpskim domaćinstvima diktiranu iz naprednjačke centrale", izražavajući najoštriji protest "protiv politike otimanja od građana radi popunjavanja rupa u budžetu nastalih usled nesposobnosti aktuelnog režima i poklanjanja novca stranim 'investitorima'".

Nova stranka je navela da domaćinstva registrovana za seoski turizam koja su prethodne godine porez na imovinu i naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine u zbiru plaćala oko 5.000 - 6.000 dinara, ove godine moraju da izdvoje čak 50.000 – 60.000 dinara.

"Deset puta više. Sa takvim nametima, ne postoji više ekonomska održivost takvih domaćinstava, zbog čega se već sada mnogi odlučuju na to da ih i ođave", piše u saopštenju.

Nova je ocenila da vlast umesto da podstiče razvoj ruralnog turizma što bi uticalo da se podigne kvalitet života na selu, a mlade ohrabrilo da ostanu da žive i rade u selima, radi upravo suprotno, dodavši da se "ubijaju čak i minimalne razvojne šanse".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: