"Licemerje – poručivali da ih neće dirati, a sada prijave"

Profesor FPN Đorđe Pavićević kaže da su prijave protiv studentkinje i doktoranda FPN-a Tijane Hegić i Vladimira Perića naknadan i selektivan pritisak na mlade.

Izvor: insajder.net

Petak, 10.11.2017.

18:23

screenshot

“Na taj način se guši bilo kakvo opoziciono mišljenje. Licemerje je to što su tokom protesta tim mladim ljudima poručivali da ih niko neće dirati dok šetaju i da im neće faliti dlaka sa glave, a sada su suočeni sa prekršajnim prijavama“, kaže Pavićević za Insajder.

Za profesora Fakulteta političkih nauka “žalosno je i to što se prekršajne prijave koriste kako bi se vršio pritisak“.

Podsetimo, još dvoje učesnika protesta "Protiv diktature" dobilo je danas prekršajne prijave za, kako su saopštili, navodno organizovanje protesta 18. aprila i 3. maja ove godine. Studentkinja Tijana Hegić koja je dobila prekršajnu prijavu rekla je za Insajder da je policija nju i još nekoliko ljudi legitimisala nakon jednog od mitinga i da je “verovatno to način kako su baš nju prijavili”.

“Šta može da se očekuje sledeće kada je meni stigla prekršajna prijava samo zato što sam bila na nekom mestu da iskažem svoj stav”, rekla je Hegićeva i ponovila da ona nije organizovala Protest protiv diktature, već su protesti bili spontana reakcija na izborne rezultate.

Inače, Ministarstvo unutrašnjih poslova nedavno je podnelo zahtev Prekršajnom sudu u Beogradu za pokretanje postupka i protiv studenata Fakulteta dramskih umetnosti (FPN) Pavla Terzića i Gavrila Vučetića jer su "organizovali neprijavljen skup 21. aprila ove godine" pod nazivom "Protest protiv diktature".

Tada je FDU saopštio da Izborno veće FDU smatra da je njegova moralna obaveza da zaštiti svoje studente od pokušaja političkih i svih drugih pritisaka i da ih podrži u slobodnom iskazivanju mišljenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: