Objavljen tekst izjave srpskih sudija i tužilaca / FOTO

Kosovski poslanik Korab Sejdiju objavio je tekst izjave koju su srpske sudije i tužioci dali pred kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2017.

15:33

Objavljen tekst izjave srpskih sudija i tužilaca / FOTO
Getty Images

Kako je najpre preneo N1, poslanik je potpisane izjave sudija i tužilaca dobio iz Predsedništva Kosova, pošto je uputio zvaničnih zahtev.

“Sudije i tužioci su postavljeni istim dekretima kao i druge njihove kolege u Republici Kosovo. Oni su imenovani bez polaganja zakletve, što je obaveza svih koji ulaze u službu sudskog sistema Republike Kosovo. Sudije i tužioci su imenovani na osnovu izjavaja u kojima se ne pominje Republika Kosovo ili Ustav Republike Kosovo, ali se pominju Kosovo, kosovsko zakonodavstvo i prihvatanje zaključaka procesa integracije. Nigde se ne navodi da sudije i tužioci priznaju svoju vernost državi Kosovo“, napisao je Sejdiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: