Novosti: Vanredna kontrola imovine Malog, Nikolića...

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je vanrednu kontrolu imovine i prihoda 11 funkcionera, pišu "Večernje novosti".

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.10.2017.

00:12

Novosti: Vanredna kontrola imovine Malog, Nikolića...

List navodi da su među tim funkcionerima i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Kako pišu "Večernje novosti" u izdanju za četvrtak, jedan slučaj je okončan zahtevom za pokretanje prekršajnog postupka, a deset još traje.

Poslednji na spisku onih koji se vanredno proveravaju je lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, zbog pisanja hrvatskih medija o jahti koje nema u izveštaju koji je predao Agenciji.

Zbog pisanja medija, Agencija vanredno proverava i imovinske karte direktora nekoliko škola i preduzeća.

Ukoliko se ispostavi da neko u svom izveštaju o prihodima i rashodima dao nepotpune ili lažne podatke, može da bude kažnjen novčano, ali i da bude poslat u zatvor na šest meseci do pet godina.

Po poslednjem preseku kontrole 2016. godine, list navodi da su krivične prijave podnete protiv predsednika Opštine Lebane Srđana Jovića, sudije iz Čačka Miodraga Plazinića i direktora "Luke" Novi Sad Aleksandra Milovančeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: