Kasperski lab: Nemamo šta da krijemo

Najveća ruska firma za sajber bezbednost "Kasperski lab" saopštila je da će dozvoliti trećoj strani da analizira njen softver protiv kompjuterskih virusa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.10.2017.

21:00

Kasperski lab: Nemamo šta da krijemo
Sxc

To će dozvoliti u nameri da odbaci optužbe da špijuniraju za Kremlj.

"Želimo da pokažemo da smo potpuno otvoreni i transparentni. Ništa nemamo da krijemo", izjavio je osnivač kompanije Eugen Kasperski.

On je u saopštenju naveo da "sajber bezbednost nema granica, ali pokušaj da se uvedu nacionalne granice u toj oblasti je kontraproduktivno i mora biti zaustavljeno".

"Neophodno je da se ponovo uspostavi poverenje u odnosu kompanija, vlade i građana", poručio je Kasperski u saopštenju, preneo je AFP.

Američka vlada sumnja da "Kasperski lab" sarađuje sa ruskom špijunskom agencijom, a prošlog meseca je ministarstvo za unutrašnju bezbednost naložilo agencijama koje koriste "Kasperski" programe da ih uklone, podseća francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: