Ministar: Medijska strategija do kraja 2017.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da očekuje da će nova medijske strategije biti završena do kraja 2017.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.10.2017.

14:06

Ministar: Medijska strategija do kraja 2017.
Ilustracija: Thinkstock

Podsetimo, reprezentativna novinska udruženja izašla su iz radne grupe koja radi na tom tekstu.

"Mi smo isticali da bude završen tekst do kraja godine, nadam se i verujem da ćemo to svoje obećanje ispuniti, uostalom to je i naša obaveza", rekao je Vukosavljević novinarima u Beogradu i dodao da nije dobro što se politika meša u strateške stvari.

Iz radne grupe za izradu nove medijske strategije prvo je izašla predstavnica Asocijacije medija, potom Udruženja novinara Srbije, a pre tri dana se povukla i Koalicija novinarskih i medijskih udruženja koju čine NUNS, NDNV, ANEM, Lokal pres i Asocijacije onlajn medija.

"Pozvali smo u demokratskom postupku sve predstavnike medijskih udruženja da učestvuju u radu. Razlozi zbog kojih su neki od njih istupili, nisu razlozi koji se tiču uslova za izradu medijske strategije, ali smo i dalje otvoreni za sve vrste sugestija i pozivamo sve da se priključe izradi teksta", rekao je ministar.

Vukosavljević je dodao da nije dobro što se "politika flagrantno meša u strateške stvari, kao što je medijska strategija", jer je ona će biti važana za sve medije u godinama koje dolaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: