Orban pobesneo: Evropski parlament primenjuje Sorosov plan

Mađarski premijer Viktor Orban optužio je Evropski parlament da je počeo da primenjuje "Sorosov plan".

Izvor: B92

Petak, 20.10.2017.

17:10

Orban pobesneo: Evropski parlament primenjuje Sorosov plan
Getty images

On je to izjavio pošto je odbor EP za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnja pitanja (LIBE) usvojio izveštaj o primeni Dablinskih propisa.

Izveštaj LIBE "zanemaruje opasnost da postoji veza između migracije i terorizma", rekao je Orban dodavši da će primena tih propisa takođe ograničiti ovlašćenja država članica.

On je ocenio da je, uprkos "zabrinjavajućim razlikama po tim pitanjima" između Višegradske četvorke i Evropske komisije, radna večera lidera Višegradske četvorke i predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera u sredu bila uspešna.

Takođe je dodao da postoji dobra šansa za poboljšanje saradnje, prenosi MTI.

Prema njegovim rečima, nesuglasice po pitanju budućnosti Evrope i migracije više su ukorenjene u kulturološkim nego u političkim razlikama.

"Razjasnili smo izvestan broj pitanja oko kojih se ne slažemo i uspeli da kažemo Junkeru da želimo više poštovanja za narode Centralne Evrope, među kojima su i Mađari", rekao je Orban.

Podsetimo, državljani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će za putovanje u "šengenski prostor" morati prethodno da traže odobrenje od nadležnih službi EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: