U Beograd stigla "Putinova udarna pesnica" VIDEO

U Batajnici će danas biti hiljade građana, a najviši gost iz inostranstva biće ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Izvor: Beta

Petak, 20.10.2017.

07:00

U Beograd stigla
Foto: Gettyimages

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu doputovao je u Beograd, gde će prisustvovati obeležavanju Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

U svetskim krugovima smatra se da je Šojgu ozbiljan igrač i Putinova udarna pesnica.

Šojgua je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Jednim gestom na Paradi u Moskvi povodom 70 godina pobede nad fašizmom, Šojgu se približio i onim slojevima ruskog naroda koji možada i imaju rezerve prema Putinovoj politici, ali su im važni vera i, pre svega tradicija.

Šojgu je rođen 1955. godine na jugu Sibira, na granici Rusije, Mogolije i Kine.

U godinama raspada Sovjetskog saveza,Šojgu formira Ministarstvo za vanredne situacije, danas već legendarni MČS koji stručnjaci u svetu smatraju najsposobnijom takvom službom na planeti.

2012, Šojgu postaje ministar odbrane. Njegov dolazak poklapa se sa renesanskom ruske vojske - posle decenija nemaštine obnavljaju se tehnika, ali i ugled i status oficira.

Pozicija vojnog autoriteta, kao i uloga jednog od osnivača Putinove Jedinstvene Rusije, Šojguu je donelo status čoveka od poverenja u svim planovima Kremlja. Ide se dotle da ulazi u malu grupu kandidata za Putinovog naslednika, ako nekada do takve promene eventualno dođe.

Pouzdani saradnik, čovek koji u Kremlj ulazi bez kucanja.... ali, kada sa nekim idete u lov, na pecanje i slične avanture, dovoljno govori ko je Sergej Šojgu u današnjoj Rusiji I svetu. Ko bude želeo da mu se obrati na ruskom ima još nekoliko sati da uvežba izgovor.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: