Vučić: Neke ambasade žele da rasture Srpsku listu

Predsednik Srbije saopštio da pojedine zapadne ambasade vrše veliki pritisak i uticaj sa ciljem da "rasture" Srpsku listu i smanje uticaj Srbije na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.10.2017.

13:43

Vučić: Neke ambasade žele da rasture Srpsku listu
Tanjug, Rade Preliæ, arhiva

Ne radi se, objasnio je Aleksandar Vučić, o "razdoru" među Srbima na Kosovu, kako je glasilo jedno od novinarskih pitanja, povodom podrške pojedinih političkih pokreta iz Beograda političkim rivalima Srpske liste na Kosovu i Metohiji.

Njihovo je pravo, rekao je, da podrže svog kandidata, kao što je pravo svakog da se kandiduje i da kaže šta misli.

Problem je, međutim, smatra predsednik Vučić, pritisak i uticaj pojedinih zapadnih ambasada sa ciljem da se "rasturi" Srpska lista i oslabi uticaj i prisustvo Srbije u pokrajini.

"Oni ne žele da Srbi imaju 'zlatnu akciju' u vladi u Prištini i nastoje da im tu poziciju otežaju i onemoguće na lokalnim izborima, i u lokalnim sredinama", kazao je Vučić.

Ističući da svi imaju pravo da se kandiduju na tim izborima, Vučić je rekao da bi neke trebalo pitati ko im je omogućio da ih prevoze Kforovim automobilima i za čije se to potrebe radi. "Pitanje je i zašto je Šćepanović morao da bude ubijen", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: