Građani i političari ispred suda, podrška studentima FDU

Više od 100 građana okupilo se ispred zgrade Prekršajnog suda u Beogradu u znak podrške studenatima FDU kojima se sudi zbog neprijavljenog skupa 21. aprila.

Izvor: Beta

Utorak, 17.10.2017.

10:45

Građani i političari ispred suda, podrška studentima FDU

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo je prekršajnu prijavu protiv Pavla Terzića i Gavrila Vučetića jer su "organizovali" skup koji nije bio prijavljen policiji.

Među okupljenim građanima su i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac i predsednik Nove stranke Zoran Živković, lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, Biljana Srbljanović, Nikola Đuričko.

Ministar unutašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije je rekao da su se dvojica studenata protiv kojih su podnete prekršajne prijave sami legitimisali kao organizatori skupa "Protiv diktature".

Pavle Terzić i Gavrilo Vučetić označeni su kao organizatori protesta, a zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju, budući da su skupovi bili neprijavljeni, dobili su prekršajne prijave.

Protesti "Protiv diktature" počeli su 3. aprila, dan posle održavanja predsedničkih izbora u Srbiji.

Fakultet dramskih umetnosti je podržao svoje studente, navodeći da je moralna obaveza fakulteta da zaštiti svoje studente od pokušaja političkih i svih drugih pritisaka i da ih podrži u slobodnom iskazivanju mišljenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: