Tramp započeo sa demontažom Obamakera

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je izvršnu uredbu s ciljem da većem broju Amerikanaca bude dostupan osnovni paket zdravstvenog osiguranja.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.10.2017.

13:20

Tramp započeo sa demontažom Obamakera
Getty images

Prema tom planu, koji u stvari ruši prethodni zakon popularno nazvan Obamaker, Amerikanci će dobiti osiguranje sa nižom premijom, a koji podrazumeva i manje beneficija za korisnike.

Tramp je, potpisujući uredbu, poručio da će milionima Amerikanaca ona doneti "veći izbor i bolji pristup jeftinijim, visoko-kvalitetnim opcijama u sektoru zdravstvene zaštite", prenosi agencija AP.

On je, takođe, izrazio uverenje da će zdravstveni sistem SAD sada biti bolji zahvaljujući ovoj akciji, koja, kako je rekao, federalnu vladu neće koštati ništa, a Bela kuća poručuje da će se podstaći stvaranje čitavog spektra pristupačnih polisa zdravstvenog osiguranja.

Tramp je pozvao Kongres da povuče zakon o zdravstvu bivšeg predsednika Baraka Obame, Obamaker, posle brojnih neuspeha tog organa da usvoji reformu zdravstvenog sistema.

Potpisivanje uredbe je, međutim, izazvalo brojne kritike, uz tvrdnje da će najnoviji dekret Trampa ugroziti zdravstvenu zaštitu potrošača propisanu Obamakerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: