200 uhapšenih širom Rusije, na TV samo čestitke / FOTO

Više od 200 pristalica lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog privedeno je na demonstracijama organizovanim u nekoliko ruskih gradova.

Izvor: Beta

Subota, 07.10.2017.

20:44

200 uhapšenih širom Rusije, na TV samo čestitke / FOTO
Foto: Tanjug, AP

Nekoliko desetina demonstranata privedeno je u Sankt Peterburgu, rodnom gradu predsednika Vladimira Putina, koji je danas napunio 65 godina.

Policija je intervenisala kada su demonstranti želeli da probiju kordon.

Televizija Rusija 24 nije izveštavala o protestima, već je vesti posvetila čitanju čestitki koji su strani državnici uputili Putinu za rođendan.
Foto: Tanjug, AP
"Vladimir Putin je društvu ulio osećaj ljubavi i poštovanja prema otadžbini", rekao je predsednik Čečenije Ramzan Kadirov i dodao da će Rusija "ostati veoma moćna imperija"

Guverner Tambova, regiona oko 400 kilometara jugoistočno od Moskve, Aleksandar Nikitin je posadio 65 stabala jabuka kao "simbol jedinstva s Putinom".

Ruski predsednik je boravio u Sočiju gde je održan sastanak saveta sa unutrašnju bezbednosti, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Foto: Tanjug, AP
Protesti su održani širom Rusije gde su demonstranti zatražili od vlasti da se Navaljnom omogući učešće na predsedničkim izborima.

Navaljni želi da se kaniduje za predsednika Rusije na izborima u martu 2018. godine, ali njegovo učešće na izborima onemogućava krivična sudska presuda za koju on tvrdi da je politički motivisana. Navaljni je 2013. godine osuđen zbog pronevere 16 miliona rubalja (oko 236.000 evra).

Putin još nije potvrdio učešće na izborima, ali očekuje se da se kandiduje za novi šestogodinji mandat i da mu, uz trenutnu podršku i do 80 odsto građana, neće biti teško da pobedi veterane s prethodnih izbora - lidera komunista Genadija Zjuganova, ultranacionalistu Vladimira Žirinovskog i liberala Grigorija Javlinskog.
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: