BG: Stablo palo pre dve nedelje, deca ne mogu da se igraju

Više od dve nedelje posle oluje u Beogradu u dvorištu jaslica "Šećerko" leži stablo, a iz “Gradskog zelenila” navode da to nije u njihovoj nadležnosti.

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 07.10.2017.

20:33

BG: Stablo palo pre dve nedelje, deca ne mogu da se igraju
Foto: GettyImages

“Novosti” pišu da se ogroman kesten srušio u dvorište novobeogradskih jaslica "Šećerko" tokom oluje pre više od dve nedelje.

Kako navode, iako je stablo “bilo prava atrakcija za mališane” iz uprave jaslica i komšijskog vrtića "Srećko" zbog bezbednosti nisu dozvoljavali deci da izlaze napolje dok ga nadležni ne uklone.

Međutim, ni posle 14 dana stablo još nije potpuno isečeno i izbačeno iz dvorišta, a deci je i dalje, da se ne bi povredili, zabranjen izlazak.

Iz "Gradskog zelenila" kažu da su vlasnici u obavezi da se staraju o svemu što se nalazi na površini "socijalne namene".

“Novosti” ističu da to znači da, bez obzira na to što domari predškolskih ustanova nemaju odgovarajuću mehanizaciju da iseku tako veliko stablo - moraju da se snađu.

“Operativni tim za hitne intervencije JKP ‘Zelenilo Beograd’ je na ovoj površini intervenisao odmah posle pada stabla, po pozivu Centra za obaveštavanje, kako bi se otklonio dalji rizik po bezbednost građana”, ažu iz ove ustanove.

Iako u saopštenju objašnjavaju da je stablo odmah isečeno i složeno na mestu seče, zapravo su samo uklonjene veće grane, a stablo i dalje stoji, navode "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: