Vučić: Beogradski izbori u decembru? Nije najbolje, ali...

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić kaže da ne misli da je najbolje da izbori za Skupštinu Beograda budu u decembru, ali da se neće protiviti toj odluci.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.09.2017.

12:11

Vučić: Beogradski izbori u decembru? Nije najbolje, ali...
Tanjug, Zoran Žestiæ

Upitan o tome da li je doneta odluka o beogradskim izborima, Vučić je rekao da o tim izborima nije razmišljao.

"Uopšte nisam razmišljao o tome, juče sam kasnio na taj sastanak (beogradskog odbora SNS). Nebojša (Stefanović) je rekao da oni razmišljaju o izborima koji treba da budu u decembru. Ja sam rekao da ne mislim da je to baš najbolje, ali neću da se protivim", rekao je Vučić novinarima u Krepoljinu kod Žagubice.

On je dodao da je stranačkim kolegama rekao da na beogradskim izborima mogu da stave njegovo ime ako im je potrebno, ali da bi u budućnosti to moglo da bude teško.

"Ja sam rekao - ljudi, idite i nemojte da se plašite... Idite i pobedite", rekao je Vučić, a na pitanje da li je u redu da SNS koristi njegovo ime na lokalnim izborima, on je kazao: "Zašto ne bi bilo u redu da koriste moje ime? Ja sam predsednik Srbije, ali sam i dalje predsednik stranke. Doprineo sam i borim se sa njima da Beograd i svi naši gradovi izgledaju lepše".

Izbori u Beogradu biće održani 10. decembra, nezvanično saznaje B92.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je ranije da će njegova stranka na izbore izaći sa listom "SNS - Aleksandar Vučić". Prema njegovim rečima, to je poslednji put da će SNS nastupiti sa tim imenom.

Vučić je nakon govora u zemunskoj hali Pinki pozvao naprednjake da već od ponedeljka započnu kampanju za izbore Skupštinu Beograda.

Posle Vučića, okupljenima se obratio i funkcioner stranke Nebojša Stefanovic i najavio da bi izbori za Skupštinu grada Beograda mogli da budu održani vec u decembru ove godine.

Kampanju SNS pred beogradske izbore neće predvoditi jedna osoba koja će biti kandidat za gradonačelnika, već će postojati tim za prestonicu, objavio je nešto ranije "Danas".

"Tim za prestonicu nastupaće kolektivno u kampanji, dok će odluka o tome ko će postati gradonačelnik biti doneta na osnovu izbornih rezultata koja ostvari SNS. Sadašnji gradonačelnik Siniša Mali ostaće na toj funkciji do raspisivanja izbora i neće se definitivno ići na opciju da se on povuče, odnosno da koji mesec pre izbora podnese ostavku”, kaže izvor lista “Danas”.

Ko će sve biti u timu SNS za gradsku kampanju, nije još izvesno. Pominje se i medijski stručnjak Nebojša Krstić i, naravno, gradski menadžer Goran Vesić, za koga se spekuliše da ima najjače ambicije da bude šef prestonice.

Ostavku aktuelnog gradonačelnika Siniše Malog do početka jeseni, ali i njegov ostanak do punog mandata, Vučić je ranije najavljivao.

Odlazak Malog Vučić je najavio u proleće ove godine, nakon što je gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedočenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koristeći svoju političku moć, da ju je fizički maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima. Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog ("24 stana u Bugarskoj", Savamala i dr.) koja je okončana zajedničkim saopštenjem bivših supružnika da su se dogovorili o starateljstvu.

Priča je potom nestala iz javnosti, a na nekoliko sednica Skupštine grada najavljivala se ostavka Malog, što se nije dogodilo.

Prethodni izbori za Beograd održani su u martu 2014, zajedno sa vanrednim parlamentarnim, i mart 2018. je poslednji datum kada moraju biti održani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: