"Moja ćerka je novinarka, pa nije tako nevaspitana" VIDEO

I ja imam ćerku novinarku, pa nije tako nevaspitana, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević novinarki O2 i B92 na pitanje o OŠ “Svetozar Miletić“ u Zemunu.

Izvor: B92

Petak, 22.09.2017.

19:12

Novinarka O2 i B92 Sanja Ignjatović Eker pokušala je da postavi Šarčeviću pitanje o zemunskoj školi i nije uspela, a nakon drugog pokušaja Šarčević je rekao: "I ja imam ćerku novinarku, pa nije tako nevaspitana".

Umesto da kako je i sam najavio odgovori na pitanja o zemunskoj školi, Šarčević je svojim rečima nastavio niz uvredljivih izjava na račun novinara u Srbiji.

Osim toga, Šarčević je nešto pre toga na pitanje novinarke o tome kada će početi nastava u zemunskoj osnovnoj školi, rekao: “Ma dajte, bre, ljudi“.

Inače, Šarčević je ranije najavljivao da će u četvrtak saopštiti mere koje će Ministarstvo preduzeti protiv škole "Svetozar Miletić", ali do toga u četvrtak nije došlo.

OŠ "Svetozar Miletić" u četvrtak posetili su predstavnici Ministarstva prosvete kako bi se uverili da se nastava odvija normalno za decu čiji roditelji žele da pohađaju nastavu, najavljeno je još kontrola.

"Trenutno imamo nezakonitu obustavu rada škole što je u nadležnosti grada, jer prekid vaspitno-obrazovnog rada može da postoji samo uz saglasnost lokalne samouprave", rekao je pomoćnik ministra prosvete Bogoljub Lazarević.

Ako se, kako navode, ne otklone sve nezakonitosti konstatovane u inspekcijskom nadzoru, Lazarević ne isključuje zatvaranje škole kao jednu od mogućnosti.

Potom je u znak protesta škola branjena "živim zidom", a kako je to izgledalo možete pogledati - OVDE.

Učenici Osnovne škole "Svetozar Miletić" od 1. septembra ne pogađaju školu u znak protesta roditelja zbog smene direktora škole Miroljuba Mosurovića, a svakodnevni protesti zbog njegove smene traju od 28. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: