Kim sprema novu hidrogensku bombu za "poremećenog" Trampa

Severnokorejski lider Kim Džong-un danas je izjavio da je američki predsednik Donald Tramp "mentalno poremećen" i da će "skupo platiti" zbog pretnji Pjongjangu.

Izvor: Tanjug, Beta/AFP

Petak, 22.09.2017.

08:22

Kim sprema novu hidrogensku bombu za
Getty images

"Skupo će platiti taj čovek koji je vrhovni komandant SAD zbog govora u koje poziva na totalno uništenje Severne Koreje", poručio je Kim, prenela je agencija KCNA.

U govoru u Generalnoj skupštini UN, Tramp je u utorak izjavio da će SAD "uništiti Severnu Koreju ako budu primorane da brane sebe i svoje saveznike". Kim, za koga je Tramp rekao da je "čovek-raketa u samoubilačkoj misiji", osudio je "mentalno poremećeno ponašanje predsednika SAD, koji je pred UN otvoreno izjavio da želi da uništi jednu suverenu zemlju".

On je rekao da ga je Trampova izjava samo učvrstila u uverenju da je put koji je izabrao ispravan.

Istovremeno, severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho izjavio je danas da bi ta zemlja mogla da testira hidrogensku bombu u Tihom okeanu, kao odgovor na Trampove pretnje.

Ri je kazao da "ne zna tačne misli" Kim Džong una, nakon što su ga novinari u Njujorku pitali šta je tačno mislio severnokorejski lider pod "najvišim nivoom kontramera u istoriji", prenosi Rojters.

On je dodao da Trampov govor u UN potvrđuje da je nuklearni program Pjongjanga bio "ispravan put". "Njegove opaske su me uverile, a ne zastrašile ili zaustavile, da je put koji sam izabrao pravilan i da ga moram slediti do kraja", naveo je Kim u saopštenju koje je prenela zvanična severnokorejska agencija KCNA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: