Sportska gimnazija konačno u svojoj zgradi

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas Sportsku gimnaziju koja je, prvi put od kad postoji, školsku godinu počela u svojoj zgradi.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.09.2017.

16:35

Sportska gimnazija konačno u svojoj zgradi
Foto: Thinkstock

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, 820 mladih sportista koji su se uselili u nekadašnji prostor Osnovne škole "Stari grad" sada konačno imaju i fiskulturnu salu koju su ranije iznajmljivali.

"Velika je satisfakcija što danas Sportska gimnazija ima svoju zgradu i što đaci sportisti imaju daleko bolje uslove za učenje nego ranije. Osim toga, ovim preseljenjem štedimo i 11,5 miliona dinara godišnje koliko smo ranije izdvajali za zakup sale za fizičko i za grejanje, što je novac koji možemo i hoćemo da ulažemo u nešto drugo", rekao je Gak, piše u saopštenju.

On je poručio da će se racionalizacijom prostora koji koriste škole u Beogradu doći do optimalnih uslova za sve beogradske đake.

Gak je sa direktorkom Sportske gimnazije Ivankom Kovačević razgovarao o neophodnim investicijama kako bi se ova škola što pre potpuno adaptirala specifičnim potrebama učenika, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, dogovoreno je da se u narednih godinu dana postavi i prilazna rampa kako bi i deca sa smetnjama u razvoju koja se profesionalno bave sportom mogla da idu u Sportsku gimnaziju.

Kovačevićeva je ocenila da je škola preseljenjem konačno na svom, jer je potreba za tim postojala već dugo, budući da je jedina Sportska gimnazija u koju idu deca iz cele Srbije od 2009. godine koristila prostor Vojne gimnazije.

"Sada smo na boljoj lokaciji, imamo više prostora, bolje uslove za rad, svoju zgradu i konačno svoju fiskulturnu salu", rekla je Kovačevićeva, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: