Nova stvar u radu MUP-a, policija će biti efikasnija

Priručnik Policijsko-obaveštajni model i dokument Strateška procena javne bezbednosti, urađeni po evropskom modelu, predstavljeni su danas u Palati Srbija.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.09.2017.

11:45

Nova stvar u radu MUP-a, policija će biti efikasnija
Foto: Tanjug, Rade Preliæ

Ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da je MUP pokrenuo sveobuhvatne refome koje će povećati efikasnost policije.

Stefanović je naglasio da su prioriteti MUP-a efikasno suprotstavljanje svim vidovima kriminala, kao i da se osigura bezbednost građanima i pruži odlučan odgovor svakom u pokušaju ugrožavanja stabilnosti naše zemlje.

“MUP je pokrenuo sveouhvatne reforme za veću efikasnosti policije i veću bezbednost zemlje, što je značajno za bolji investicioni ambijent, a donosi i više radnih mesta i bolji život za naše gradjane”, naveo je Stefanović.

Taj projekat je deo programa za razvoj MUP-a koji se od 2011. realizuje u saradnji i uz finansijsku podršku Švedske.

“Danas predstavljamo Stratešku procenu javne bezbednosti i priručnik za POM. Strateška procena javne bezbednosti je prvi put izrađena u našoj zemlji, a na osnovu metodologije policijsko-obaveštajnog modela koji primenjuju mnoge zemlje EU”, rekao je Stefanović.

POM je savremeni model upravljanja policijskim poslovima na svim nivoima policijske organizacije, kojim se obezbeđuje efektivnije, efikasnije i ekonomičnije obavljanje policijskih poslova.

Streteška procena javne bezbednosti je ključni proizvod POM-a koja je identifikovala najbitnije bezbednosne izazove i prioritetne oblasti u radu policije u narednih pet godina dajući značaj proaktivnom postupanju.

Efekti uspostavljanaj POM-a i sprovođenja Strateške procene javne bezbednosti doprineće povećanoj bezbednosti zajednice koja se ogleda u manjoj stopi kriminala, efikasnijem otkrivanju i rasvetljavanju krivičnih dela i prekršaja , bezbednijim učesnicima u saobraćaju, povećanoj bezbednosti granice i smanjenju drugih bezbednosnih rizika.

Prisustvovali su ambasador Ssvedske Jan Lundin, direktor policije Vladimir Rebić, predstavnici MUP-a, švedske policije...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: