BNV: Rešiti prekonormni rad učitelja na bosanskom jeziku

Bošnjačko nacionalno veće zatražilo je od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da reši prekonormni rad učitelja na bosanskom jeziku.

Izvor: Beta

Sreda, 13.09.2017.

13:27

BNV: Rešiti prekonormni rad učitelja na bosanskom jeziku
Getty images

Kako se navodi ti nastavnici đacima predaju i srpski kao nematernji jezik. Veće od ministarstva traži da postupi u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, te da direktorima škola dostavi uputstvo o rešavanju tog problema, a u cilju unapređenja nastave na maternjem jeziku.

Osim ministarstvu, ovaj nacionalni organ je poslao dopis i direktorima osnovnih škola u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici u kojem traži da se i oni obrate resornom ministarstvu sa zahtevom da im dostave uputstva za rešavanje tog prekonormnog angažovanja učitelja.

BNV su na taj problem ukazali sami učitelji bosanskog jezika, koji đacima pored svih ostalih predmeta prve dve godine predaju i po dva časa nedeljno srpskog, kao nematernjeg jezika, a u trećem i četvrtom razredu po tri časa nedeljno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: