Brnabić: Nastavlja se bitka za znanje

Premijerka Ana Brnabić uručila u Čačku donaciju - robotiće za programiranje školama iz Čačka i s Kosova i Metohije i poručila da se nastavlja bitka za znanje.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.09.2017.

07:35

Brnabić: Nastavlja se bitka za znanje
Tanjug, Rade Preliæ

Brnabić je, sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem posetila danas Osnovnu školu “Preljina” u Čačku, gde je nastavnicima iz osam škola tog kraja i nastavnicima iz dve kosovske škole uručila robotiće za programiranje u okviru akcije KODigranje.

Premijerka je poručila da se nastavlja bitka za znanje i to ne samo kroz tu akciju, već i kroz uvođenje informatike kao obaveznog predmeta, umrežavanje škola, nabavku opreme i edukaciju nastavnika.

“Ova bitka je deo veće akcije koju vlada podrzava i u kojoj nam pomažu društveno odgovorni privrednici bez koji ne bismo mogli da umrežimo škole niti da nabavimo opremu”, rekla je Brnabić.

Ona je posebno zahvalila nastavnicima iz škola koje su dobile donaciju što su se prijavili da učestvuju u akciju jer su pokazali da žele da naprave nešto više od osnovnog plana i programa.

“Time pokazuju odgovornost prema profesiji i želju da decu nauče da analitički razmišljaju, da rešavaju probleme, da se ne plaše da donesu odluke, da ako treba pogreše, ali da iz toga nauče i krenu dalje”, rekla je Brnabić.

Predsednica vlade je posebno zahvalila donatoru, privredniku iz Čačka Ostoji Miajloviću i pozvala i druge privrednike da se priključe akciji. Dodala je da joj je posebno drago što su želju za učešćem u akciji iskazale i škole sa KiM, jer je važno da se pomogne i deci sa Kosmeta.

Nastavićemo bitku za znanje, bez društvenog konsenzusa o tome mi ne možemo, kao društvo, da nastavimo dalje”, zaključila je Brnabić.

Nakon obilaska škole, predsednica vlade sastaće se danas u Čačku sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, kao i sa privrednicima iz ovog kraja. Potom će obići fabriku Livnica u Guči, namensku industriju "Milan Blagojević" u Lučanima, kao i radove na nasipu Bjelica u Lučanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: