On je "srpski Tramp" i želi da postane premijer

Biznismen Bogoljub Karić izjavio je da ima ambicije da bude premijer, ali da o tim svojim ambicijama nije razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.09.2017.

07:32

On je
Tanjug, Dimitrije Goll

"Moje su ambicije da budem premijer. I radiću na tome da budem", rekao je Karić za današnji "Blic". On je, ipak, dodao da ne planira da na toj funkciji zameni Anu Brnabić. "Strpljiv sam, za mene ima vremena", smatra Karić.

Upitan da li je te ambicije i planove podelio sa Vučićem, rekao je da nije, niti ga je, kao je naglasio, Vučić pitao, niti ima razloga da mu to priča. "On je prezauzet čovek, vodi Srbiju", rekao je Karić.

Osvrnuo se i na beogradske izbore navodeći da će, ukoliko bude pozvan, njegov Pokret snaga Srbije biti sa SNS, na čijoj je listi, ali tvrdi da postoje ljudi koji govore da je PSS velika smetnja SNS i da im male partije prave ogromnu štetu.

"Mislim da greše. Zato smo spremni da sami izađemo na izbore. Nikad nismo tražili funkcije na vlasti, interesuje nas da damo doprinos razvoju Beograda. Možemo od Beograda da napravimo ekonomsko čudo! Evo, garantujemo čcetiri mijarde evra investicije za četiri godine", rekao je Karić.

Dodao je da, međutim, "apsolutno nije zainteresovan" za mesto gradonačelnika i da će PSS imati kandidata, kao i ostale partije na listi, ali da će SNS imati krajnju reč.

Na pitanje hoće li otvoriti televiziju, Karić je rekao da televizija već ide kao "BK nostalgija" i da čekaju da dobiju od RRA nacionalnu frakvenciju, ali tvrdi da određeni predstavnici zapadnih zemalja zameraju što BK TV ima veze sa Rusijom, te da ga ne bi začudilo da im ne dozvole da je otvore. Kako je prethodno rekao za N1, nije u svađi s Vučićem zbog PKB, dodavši da to preduzeće ne želi da kupi van pravila tržišne utakmice.

Karić priznaje da je zainteresovan za PKB, ali kaže da nije razgovarao o tome ni sa kim iz vlasti. "Što bih bio ljut na Vučića, nisam čuo, ne znam što se naljutio. On ili ja? Ko sam ja da se ljutim na predsednika Vučića, ko? Građanin Srbije Bogoljub Karić sa dobrim namerama da se ljuti na šefa države? Pa ja sam poslednji čovek koji sme da pomisli da se ljuti na predsednika, a ne da se stvarno ljuti. To je nezamislivo", kaže Karić za N1.

Kako kaže, čast mu je da se vidi sa Vučićem, ali nema takve prilike. Na pitanje da li je to zbog tendera za PKB, kako su pominjali mediji, Karić odgovara da to nema "nikakve veze".

"To su dečje priče. Ja sam ozbiljan čovek, imam 63 godine, ja sam srpski Tramp, pa nisam ja dete sa ulice pa da kupim fabriku za tri dolara, ili da želim da mi vlast pokloni nešto. Nisam ja iz takve porodice. Ja nisam ništa privatizovao u ovoj zemlji, sve smo iz temelja napravili sami svoje", rekao je Karić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: