Mladićeva odbrana predala zahtev za garancije Vlade Srbije

Odbrana generala Ratka Mladića predala je Ministarstvu pravde Srbije formalni zahtev, kojim se od Vlade Srbije traži da pruži garancije Haškom tribunalu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.09.2017.

18:17

Mladićeva odbrana predala zahtev za garancije Vlade Srbije
Foto: Thinkstock

Reč je o garancijama za puštanje Mladića na privremenu slobodu radi lečenja, preneli su banjalučki mediji.

Član Mladićevog pravnog tima Saša Lukić, koji je predao zahtev, nije mogao da kaže kada bi Vlada mogla da odlučuje o zahtevu, ali je naveo da se odbrana nada da će to biti urgentno.

Ako Vlada Srbije bude dala garancije da će Mladić, po zahtevu Tribunala u Hagu, biti vraćen u bilo kom momentu kada to bude zatrebalo i da to neće biti sporno, mi ćemo te garancije dostaviti sudskom veću u Hagu, uz zahtev za privremeno puštanje na slobodu radi lečenja u Srbiji, dodao je Lukić.

On je napomenuo da je reč o zahtevu poverljive prirode.

Mladiću je u Hagu okončano suđenje i očekuje se izricanje prvostepene presude.

Odbrana je u više navrata zahtevala njegovo privremeno puštanje na slobodu radi lečenja u Rusiji uz garancije te zemlje, ali su ti predlozi odbijeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: