"Male šanse da Ratka Mladiće puste da se leči u Srbiji"

Ministar Rasim Ljajić izjavio da do sada pred Vladom nije bilo formalnog zahteva da se u Hag pošalju garancije za puštanje Ratka Mladića na kućno lećenje.

Izvor: Tanjug

Petak, 01.09.2017.

07:24

Tanjug, arhiva

Ministar trgovine, telekomunikacija i turizma, mađutim, navodi da je to nadležnost Ministarstva pravde, koje će sigurno doneti odgovarajuću odluku.

Načelno govoreći, kaže Ljajić, Vlada je u svim dosadašnjim slučajevima, i o kome god da se radilo, na svaki zahtev odbrane davala garancije ili za privremeno puštanje do početka suđenja ili za puštanje na slobodu radi lečenja.

"U izuzetno retkim slučajevima i situacijama, Hag je odgovarao pozitivno kada govorimo o zahtevima i razlozima za lečenje s obzirom na to da oni smatraju da je zdravstveni sistem Holandije dovoljno kompetentan, stručan i opremljen da može da pruzi odgovarajuću zdravstvenu zaštitu", rekao je on.

Kako kaže, prema tome, ne treba stvarati prevelika očekivanja od takvih zahteva jer su čanse za njihovu realizaciju gotovo svedene na minimum.

Ljajić, koji je i šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom, je zaključio da će država uvek davati garancije, međutim kaže da su dometi takvih garancija limitirani jer o tome odučuje Tribunal, a ne Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: