Prosvetni radnici u štrajku 1. septembra – tri zahteva

Unija sindikada prosvetnih radnika Srbije je saopštila da će u petak 1. septembra održati jednodnevni štrajk.

Izvor: B92

Petak, 18.08.2017.

12:42

Prosvetni radnici u štrajku 1. septembra – tri zahteva
Thinkstock

U dopisu koji je prosleđen medijima, kao i ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću i članovima USPRS, navodi se da su donete odluke o štrajku, kao i tri štrajkačka zahteva, uz napomenu da će 1. septembra u školama članicama USPRS časovi trajati 30 minuta.

“Svi zaposleni, članovi USPRS, stupiće u jednodnevni štrajk u petak 1. septembra. Tog dana, u školama članicama USPRS, časovi će trajati 30 minuta. Istog dana u 12 sati sve gradske, opštinske i regionalne organizacije održaće protestne skupove u svojim mestima“, navodi se.

Takođe, objavljeni su i štrajkački zahtevi.

“Povlačenje iz procedure pogubnog Nacrta Zakona o zaposlenima u javnim službama, hitno potpisivanje Protokola o zaradama kojim će plate zaposlenih u prosveti porasti na nivo iznad republičkog proseka, kao i povlačenje i izmene svih propisa koji zaposlene u prosveti masovno ostavljaju bez posla“, navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica USPRS Jasna Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: