"Vreme je da političari shvate – Asad ostaje na vlasti"

Lider libanskog šiitskog pokreta Hezbolah Hasan Nasralah izrazio je uverenje da će vlada sirijskog predsednika Bašara al-Asada opstati.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.08.2017.

20:28

Thinkstock

On je istakao da je vreme da politički lideri to prihvate.

Nasralah je, u obraćanju na današnjem skupu, libanskoj vladi preporučio da normalizuje odnose sa tom susednom zemljom razorenom ratom, prenosi AP.

"Svet je prihvatio kao gotovu činjenicu da će ta administracija opstati", istakao je on, govoreći o sirijskoj vladi.

Libanske političke strane su podeljene u pogledu pitanja da li obnoviti odnose sa sirijskim liderom, koga mnoge od njih smatraju otpadnikom, napominje američka agencija, dodajući da je Liban bio pod sirijskom okupacijom od 1991. do 2005. godine.

Hezbolah je, međutim, mnogo uložio u Asadov opstanak na vlasti, a više od hiljadu boraca Hezbolaha poginulo je u borbi na strani Asadovih snaga u Siriji, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: