Posle 40+ osveženje i kiša - na Kopaoniku sedam, BG 18°C

Posle nekoliko dana tropskih vrućina usled toplotnog talasa "Lucifer" u Srbiji je oblačno i osetno svežije sa kišom. Na Kopaoniku je samo sedam stepeni.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 13.08.2017.

14:35

Posle 40+ osveženje i kiša - na Kopaoniku sedam, BG 18°C
Foto: GettyImages

Nešto nakon 14 časova najtopliji je bio Zaječar sa 21 stepenom, dok je za stepen hladnije u Loznici i Negotinu.

U Beogradu, Kragujevcu i Leskovcu je 18 stepeni, Nišu 17, Novom Sadu i Kruševcu 16. Nešto hladnije je na planinama gde je 12 na Zlatiboru, a na Kopaoniku čak sedam.

°Pre samo nekoliko dana temperatura je dostizala i preko 40 stepeni širom zemlje.

Najviša dnevna temperatura biće samo 24 stepena, dok će u u Beogradu dostići tek 20 stepeni, saopštio je ranije RHMZ.

Iz RHMZ navode da se posle podne i uveče očekuje se delimično razvedravanje, prvo u zapadnim i severnim krajevima.

Leto će se u Srbiju vratiti već početkom iduće sedmice. U ponedeljak maksimalna temperatura bi trebalo da bude 25 stepeni, u utorak 28, a od srede do petka biće preko 30.

Takođe, postoji i upozorenje na vodostaje koji će na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će tokom nedelje i ponedeljka biti u umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

“Na bujičnim vodotocima ovih slivova tokom 13. avgusta moguća su manja lokalna izlivanja. Na banatskim vodotocima vodostaji će tokom 13. i 14. avgusta biti u umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa”, navode iz RHMZ.

Nepovoljne biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojačane tegobe kod cerebrovaskularnih bolesnika i osoba sa respiratornim oboljenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu razdražljivosti, reumatskih bolova i glavobolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: