Trampov rejting skočio zbog Severne Koreje

Rejting američkog predsednika Donalda Trampa skočio je za šest procentnih poena od kako je on nagovestio mogućnost vojne akcije protiv Severne Koreje.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.08.2017.

20:51

Trampov rejting skočio zbog Severne Koreje
Foto: Gettyimages

To je pokazalo najnovije istraživanje javnog mnjenja.

Procenat Amerikanaca koji podržavaju Trampa povećan je sa 39 odsto, koliki je bio pre nedelju dana, na 45 odsto, pokazala je anketa koju je uradila agencija Rasmusen Riports (Rasmušen Reports), naklonjena konzervativcima.

"Foks njuz" ukazuje da je poslednje istraživanje Galupa postavlja Trampov rejting na 37 odsto, ali bi noviji podaci trebalo da budu objavljeni u ponedeljak.

Bivši predsednik SAD Barak Obama je, u otprilike sličnom periodu svog mandata, imao podršku 54 odsto Amerikanaca.

Anketa Rasmusena pokazala je da je podrška Trampu skočila pošto je severnokoorejski lider Kim Džong-un zapretio da će ispaliti raketu u vode nedaleko od Guama, američke teritorije u Tihom okeanu.

Trampov odgovor bio je da će se Pjongjang suočiti sa "vatrom, besom i, iskreno, silom kakvu ovaj svet nikad nije video". On je narednih dana nastavio sa sličnom retorikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: