S. Koreja: 3,5 miliona dobrovoljaca za vojsku i protiv SAD

Severna Koreja je saopštila da se gotovo 3,5 miliona radnika, članova partije i rezervista dobrovoljno javilo da se priključi vojsci u borbi protiv SAD.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.08.2017.

12:00

S. Koreja: 3,5 miliona dobrovoljaca za vojsku i protiv SAD
Foto: Gettyimages

Kako se navodi, oni su se prijavili i kako bi pružili otpor protiv novih sankcija UN.

Zvanični severnokorejski list "Rodong Sinmun" naveo je da su se dobrovoljci javili nakon što je zvanična novinska agencija KCNA u ponedeljak objavila saopštenje kojim se osuđuju nove sankcije UN kao odgovor na raketne probe Pjongjanga, prenosi Rojters.

Dok jačaju tenzije između Vašingtona i Pjongjanga, kineski predsednik Si Đinping pozvao je predsednika SAD Donalda Trampa da izbegava "reči i dela" koja bi pogoršala već napetu situaciju na Korejskom poluostrvu, javila je kineska državna televizija.

Si je, u telefonskom razgovoru sa Trampom, istakao da "Kina i SAD imaju zajednički interes u realizaciji denuklearizaciji Korejskog poluostrva i održavanju mira i stabilnost na tom području", prenosi AFP, pozivajući se na kinesku televiziju CCTV.

Pročitajte još:

"Kina neće mirovati ako SAD napadnu Severnu Koreju"

SAD – S.Koreja: Rat od jednog minuta bez pobednika

Da li je Kim marioneta Rusije i Kine za testiranje Amerike

Tramp divlja na Tviteru: Oružje je zapeto i napunjeno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: