Spaskovski: Požar pod kontrolom, nema eksploziva

Direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski izjavio je jutros Tanjugu da je požar, koji je izbio u okolini borskog sela Oštrelj, pod potpunom kontrolom.

Izvor: B92

Subota, 12.08.2017.

10:26

Spaskovski: Požar pod kontrolom, nema eksploziva
Foto: Tanjug, arhiva

On je dodao da nema opasnosti po magacin u kome se nalaze elementi od kojih se pravi eksploziv.

"Tinja pomalo na kilometar i po - dva odavde. Još jednom da ponovim - ovo nije fabrika eksploziva. Ovde su komponente za pravljenje eksploziva i one nisu eksplozivne, već mogu samo da se zapale i tinjaju polako. Opasnosti nema, sve je pod strogom kontrolom", naglasio je Spaskovski.

Vatrogasna služba Bora je juče brzo reagovala i na terenu je bilo pet do šest vatrogasnih cisterni, a stigao je i jedan helikopter.

Pojedini mediji su javili da se vatra približava skladištu u kome se čuva eksploziv za potrebe RTB-a Bor, što je Spaskovski demantovao, ističući da nema nikakve opasnosti, jer u skladištu nema eksploziva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: