Komersant: Poseta Vučića SAD biće momenat istine

Poseta Vučića Vašingtonu ima principijelni značaj jer se od njega očekuje jasan odgovor na pitanje o prioritetima spoljne politike Beograda, piše Komersant

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.07.2017.

12:23

Komersant: Poseta Vučića SAD biće momenat istine
Tanjug, arhiva

Moskovski dnevnik navodi i ocene analitičara da Beograd ima sve manje mogućnosti da balansira između Zapada i Rusije, i podseća da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića SAD prva posle njegovog stupanja na predsedničku funkciju i da u Vašingtonu "ne kriju da će ta poseta biti svojevrsni momenat istine".

"U uslovima sukoba Rusije i Zapada koji ne prestaje, od Srbije, koju SAD smatraju ključnom državom na Balkanu, očekuju pre svega jasan odgovor na pitanje na čijoj je strani", piše list.

Komersant navodi, pozivajući se na zapadne diplomatske krugove na Balkanu, da ključne teme razgovora mogu biti isporuke ruskog naoružanja, perspektive diplomatskog statusa za ruski personal u Humanitarnom centru u Nišu, kao i usaglašavanje spoljne politike Srbije sa politikom EU u odnosu na Rusiju.

Dnevnik piše da tu informaciju potvrdjuje i odluka američkog Kongtresa da Pentagon redovno izveštava o srpsko-ruskoj vojnoj saradnji.

List piše da je većina srpskih eksperata ubeđena da su u sadašnjim uslovima mogućnosti Beograda da balansira između Rusije i Zapada sve više ograničene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: